V.Plūdoņa iela 48, Bauska, Latvija LV 3900

Grupu nodarbības

ĀRSTNIECISKĀ VINGROŠANA

Pieaugušajiem

Šī ir vidējas intensitātes nodarbība, kurā iekļauts vingrojumu komplekss, lai nostiprinātu ķermeņa muskulatūru, uzlabotu fizisko izturību, līdzsvaru, koordināciju, stāju, samazinātu, ierobežotu muguras jostas un plecu daļas sāpes.

Sevišķi piemērota pieaugušajiem un jauniešiem, kuriem ir sēdošs, monotons, fiziski smags darbs, sāpoša mugura, nogurums, kā arī ikvienam, kurš vēlas veselīgi atpūsties!

Vingrojumi tiek veikti guļus uz paklājiņiem, uz lielajām bumbām, ar dažādiem rīkiem (bumbas, nūjas, gumijas, smagumi, hanteles).

Senioriem

Šī ir zemas intensitātes nodarbība, kurā iekļauts vingrojumu komplekss, lai uzlabotu sirds – asinsvadu un elpošanas sistēmas darbību, kustību mobilitāti, fizisko izturību, līdzsvaru, koordināciju, stāju!

Vingrojumi tiek veikti guļus uz paklājiņiem, uz lielajām bumbām, krēsliem, ar dažādiem rīkiem (bumbas, nūjas).

Mammām kopā ar mazuļiem

Māmiņām ir iespēja brīvā režīmā vingrot, neuztraucoties, ka grupas biedrenes varētu dusmoties par bērna raudāšanu, rāpošanu apkārt, nepieciešamību nodarbības laikā pabarot vai iemidzināt mazuli. Nodarbībās mammas satiekas, lai kopā vingrotu, dalītos savās bailēs, raizēs, pārdzīvojumos, bērna kopšanas un audzināšanas pieredzē, gūtu atbalstu un uzmundrinājumu.

Vingrojot stiprināsim vēderpresi un starpenes muskulatūru, roku un kāju muskuļus, nodarbības intensitāte – zema/vidēja, saudzējoša.

Grūtnieču vingrošana

Bērniņa gaidīšana ir viens no skaistākajiem un emocionālākajiem posmiem sievietes dzīvē.

Grūtnieču vingrošana ir lielisks veids kā izjust savu ķermeni, apzināties mazuļa augšanu un attīstību un abiem kopā sagatavoties lielajam pasaulē nākšanas notikumam. Topošā māmiņa un bērns kopā iemācās elpot, atslābināties un nostiprināt muskulatūru, kas noderēs gan dzemdību procesā, gan pēcdzemdību periodā, gan arī lai ātrāk atgūtu formu.

Vingrošana palīdz:

– uzlabot sievietes fizisko un emocionālo pašsajūtu grūtniecības laikā,
– nodrošināt mātes un bērna pietiekamu apgādi ar skābekli,
– apgūt dziļu, ritmisku elpošanu, kā arī pgūt dažādus elpošanas veidus, kas nepieciešami dzemdībās,
– veikt vispārēju muskuļu stiprināšanu un uzlabot iegurņa pamatnes muskuļu spēku un elasticitāti,
– veicināt un saglabāt mugurkaula stabilitāti, elastīgumu,
– veicināt sirds – asinsvadu sistēmas adaptāciju fiziskai slodzei,
– novērst iespējamo kāju vēnu paplašināšanos, samazināt sastrēgumus kāju vēnās,
– veikt aktīvāku sievietes sagatavošanu dzemdībām gan fiziski, gan izglītojoši, gan psiholoģiski,
– saglabāt tonusā vēdera preses muskuļus, stiprināt muguras muskuļus, palielināt iegurņa pamatnes muskuļu, mugurkaula gūžas locītavu elastību un kustīgumu,
– relaksācijas tehniku apgūšana gan grūtniecības laikam gan dzemdībām,
– veicināt zarnu darbību,
– saīsināt pēcdzemdību periodu,
– veikt sievietes psihoemocionālo un fizisko sagatavošanu dzemdībām,
– ja nepieciešams vingrošanas laikā tiek izmantoti vingrojumi bērna guļas korekcijai (sievietēm, kam bērns atrodas tūpļa guļā).

Svarīgi!!!!!!!!!

! Vingrot drīkst sākt no 12.ned un turpināt līdz pat dzemdībām vai kā ļauj pašsajūta.

! Ir nepieciešama ārsta atļauja, ka grūtniecība rit bez sarežģījumiem un vingrošana ir atļauta.

! Nodarbības laikā:

  • Dzer daudz šķidruma pirms, pēc un vingrošanas laikā
  •  Nepārkarsti vingrošanas laikā
  •  Velc ērtas drēbes
  •  Pārtrauc vingrošanu, ja sajūti diskomfortu, reiboni, sliktu dūšu, nespēku, elpas trūkumu, sākas asiņošana vai kontrakcijas.

NŪJOŠANA

Nūjošana ir augstas efektivitātes sportiska nodarbe, kurā tiek izmantota pareiza nodarbības metodika, soļošanas tehnika un īpašas nūjas vienmērīgai ķermeņa noslogošanai. Tā ne tikai lieliski samazina stresu un ķermeņa svaru, bet arī uzlabo vispārīgo veselības stāvokli, veicina sirds un asinsrites sistēmas darbību, atbrīvo plecu daļas muskulatūru. Nūjošana ir īpaši piemērota sēdoša darba darītājiem.

Nūjošana nodarbina ap 90% cilvēka muskuļu, turklāt tā ir efektīvāka par intensīvu iešanu bez nūjām — saskaņā ar pētījuma rezultātiem (Cooper Institute Research 2000, inwa-nordicwalking.com), īpašo nūju un soļošanas tehnikas pielietojums palielina nodarbību efektivitāti gandrīz uz pusi.

Nūjot ir iespējams visos gadalaikos un tajā nav vecuma ierobežojumu.

Kāpēc nūjot?

  1. ir nodarbe svaigā gaisā — tas nozīmē gan tuvību dabai un stresa mazinājumu, gan nodarbības efektivitātes pieaugumu un organisma imunitātes stiprināšanu visos gadalaikos.
  2.  mazina sāpes, muskuļu sasprindzinājumu plecu un skausta apvidū; Nūjošana ir viens no ziemeļvalstu ģimenes ārstu visbiežāk ieteiktajiem sporta aktivitāšu veidiem ķermeņa svara regulēšanai, sirds un asinsvadu sistēmas uzlabošanai, elpošanas sistēmas darbības uzlabošanai, vispusīgai un efektīvai slodzes nodrošināšanai visam ķermenim;
  3. saudzē locītavas — tās tiek noslogotas par 30% mazāk, nekā, piemēram, vienkārši soļojot;
  4. veicina veselīgu miegu;
  5. samazina muguras sāpes;
  6. uzlabo organisma apgādi ar skābekli;
  7. mazina galvassāpes, ko izraisa ilgstoša sēdēšana;
  8. vienmērīgi nodarbina gandrīz 600 muskuļus, tas ir, 90% visas ķermeņa muskulatūras;
  9. ir efektīvs novājēšanas līdzeklis. Nūjojot stundas laikā tiek sadedzināts aptuveni 400 kaloriju. Vienkārši soļojot, tiek patērēts par 20% mazāk enerģijas;
  10. saudzējoša iespēja tiem, kuri ilgāku laiku nav sportojuši
  11. ir dabisks, patīkams, veselīgs līdzeklis pret stresu;
  12. veicina tā dēvētā laimes hormona oksitocīna veidošanos organismā, rada gan fizisku, gan emocionālu labsajūtu.
  13. ir “zaļa” — videi un cilvēkam draudzīga nodarbe. Nūjošanai nav īpašu prasību pret dalībnieku nūjošanas iemaņām, turklāt nodarbības grupā var vairot draugu pulku.
  14. Tas ir vienkārši un pa spēkam ikvienam!

SVARĪGI!!! Šīs nūjošanas nodarbības ir veselības līmenī un lai nenodarītu sev pāri ir JĀZIN katarm individuāli ieteicamais nūju garums, pareiza nūjošanas tehnika un nodarbības posmi!